Egy nagyon kedves barátnőmmel sokszor előfordult, hogy egymásnak segítettünk az ügyes bajos dolgainkat illetően. Sokszor kértük ki egymás tanácsát, meglátását, hol ebben, hol pedig abban. Kicsit messze laktunk egymástól, de a kapcsolatot telefonon tartottuk, amelyik nap csak tehettük, telefonon beszéltünk.
Hanem történt egy napon, hogy az én barátnőm arról érdeklődött, hogy fog alakulni a dolga munka tekintetében.

Akárhogyan is néztük abban az évben, úgy november tájt, jó kilátásokat mutattak a lapok, de inkább a következő év februárjára. Gondolkodtunk is nagyon, mert a lapok, akármelyik irányból néztük is, folyton külföldi munkát, és sok utazást jelöltek jóformán egy negyedéven belül. Na de hogy is fog ez alakulni? Még a mai világban sem nézi senki jó szemmel, ha valaki állandóan munkahelyet vált. Sokszor fel is kapják a fejüket a fejvadászok, ha valaki 1-2 évet sem bír ki egy ugyanazon a munkahelyen. A barátnőm valahogy meg is volt ettől ijedve. Így is nehéz volt munkát keresnie az én barátnőmnek, pedig kereskedőként, három nyelvet beszélve ideálisnak tűnt arra, hogy egy jobbfajta állást megkaphasson.

Mivel az én barátnőmnek még fél éve sem volt, hogy elhelyezkedett egy multinacionális cégnél, sehogy sem tudta elképzelni, hogy mi és hogyan fog ebből kikeveredni. Telt múlt az idő, és Isten malmai láthatatlanul, de a háttérben annál rendületlenebbül dolgoztak.

Egyik nap jött a hír. Annyira hirtelen történt az egész, hogy szinte fel sem eszméltünk. A barátnőmet a cégen belül megkérték, hogy vezessen TV adásokat, méghozzá olyat, amit külföldre sugároznak… Hát így lett az, bár a fizetés forintban gurult, de külföldön kereste, egy héten többször is utazott az éteren keresztül, még olyan is volt, amikor másik földrészre.

Ezek után én azt mondom, senki se csodálkozzon, ha a cigánykártyám mégis igazat mond, még ha a legfondorlatosabb, legváratlanabb módon addig csűrik-csavarják odafent az Univerzum dolgait, hogy a végén beteljesedjenek. Így bizony nem kevés alkalommal fordul elő, hogy nekem, még sokat látott jósnak is meglepetés, ahogy az általam jövendöltek egyszer csak valóra válnak!